Відтермінування санкцій не означає їх блокування Італією – посол

Четвер, 10 грудня 2015, 15:06

Італія, що наполягала на відкладенні рішення про продовження санкцій проти РФ до саміту, не блокує його, і на саміті 17-18 грудня нічого неочікуваного не буде.

Про це заявив посол Італії в Україні Фабріціо Романо, повідомляє УНІАН.

Коментуючи інформацію, що Італія нібито виступає проти продовження санкцій стосовно Росії, чинність яких закінчується 31 січня 2016 року, посол сказав, що "ця інформація не заснована на дійсності".

"Італія хоче обговорити питання на політичному рівні, а не на технічному, але це не пов'язано із змістом суті питання", - наголосив Романо.

Дипломат зауважив: "Позиція Італії доволі зрозумілою була, є і буде. Тобто, коли треба було прийняти санкції, ми це здійснили".

При цьому він додав, що, можливо, не всі країни Європейського Союзу так дотримувалися цієї політики, як це зробила Італія.

Говорячи про подальші кроки, Романо заявив: "На рахунок майбутнього, то подивимося. Ми знаємо, що будуть ще моменти, дискусії, перевірки, як здійснюються Мінські домовленості, але щодо наступного тижня - нічого неочікуваного не буде".

На уточнююче питання з приводу того, що якщо Мінські угоди не будуть до кінця року виконані, російські війська не будуть відведені, а Україні не буде повернуто контроль над кордоном, Романо відповів: "Позиція Італії не відрізняється від усіх країн, які вважають, що Мінські домовленості - це єдиний інструмент для того, щоб вирішити мирно та дипломатичним шляхом це питання".

Як раніше повідомлялося, посли країн-членів ЄС вирішили не приймати рішення про продовження санкцій проти Росії і відкласти його до саміту.

З відповідною пропозицією виступила Італія, яка хоче обговорити це питання на саміті разом з іншими лідерами ЄС. Водночас, як повідомляли джерела ЄвроПравди, цю пропозицію підтримали відразу кілька країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.