Прокуратура Нідерландів досі не звернулася до Києва щодо викрадених картин

Четвер, 10 грудня 2015, 15:25

Українська сторона очікує офіційний запит від Генпрокуратури Нідерландів щодо з'ясування обставин зникнення картин голландських і чекає на представників слідства з Нідерландів.

Про це заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як керівник Національної поліції України, я можу запевнити вас, що в короткий термін ми очікуємо офіційного запиту від Генпрокуратури Нідерландів, адресованого Генпрокуратури України", - сказала вона.

При цьому глава Нацполіції заявила: "Хочу запевнити вас, що ми відкриті і чекаємо в Україні офіційних представників слідства, які зможуть вивчити ці матеріали і запит разом з нашими слідчими".

За словами Деканоїдзе, Україна готова прийняти голландську сторону і співпрацювати в розслідуванні інциденту з картинами.

Як відомо, картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), за словами керівництва музею, наразі знаходяться в руках українських збройних формувань.

Водночас, як заявив доброволець Борис Гуменюк, який вів переговори з музеєм щодо повернення картин, вони наразі знаходяться на території, підконтрольній "ДНР".

Цей скандал став головною темою в нідерландських ЗМІ, створивши для Києва PR-катастрофу, яка суттєво зменшує шанси України на успіх на референдумі в Голландії щодо асоціації з ЄС.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України розшукує голландські картини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.