ЄС допоможе Києву зі стратегією, необхідною для фінансування держслужби

Четвер, 10 грудня 2015, 17:50

Європейський Союз готовий допомогти Україні у розробці стратегії реформування держслужби, під яку може виділити фінансування.

Про це йдеться у заяві єврокомісара Гана щодо сьогоднішнього прийняття закону "Про державну службу" Верховною Радою, поширеній представництвом ЄС в Україні.

"ЄС забезпечить український уряд підтримкою експертів для допомоги у виробленні всеосяжної стратегії реформи державного управління. Дуже важливо, щоб цей процес проводився без затримки", - зазначив Ган.

Він підкреслив, що ухвалення цього закону є першим і дуже позитивним кроком, до "більш ефективної, деполітизованої, кваліфікованої та професійної держслужби, що зможе надавати кращі послуги своїм громадянам".

Нагадаємо, сьгодні, 10 грудня Верховна рада прийняла закон про державну службу, за яким державні службовці будуть призначатися за конкурсом, а можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства обмежується.

Як відомо, раніше стало відомо, що ЄС погодився співфінансувати підвищення заробітної плати держслужбовцям після прийняття закону про держслужбу і відповідної стратегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.