В Латвії "дочку" ПриватБанку оштрафували на 2 млн євро

П'ятниця, 11 грудня 2015, 19:30

Рада Комісії ринків фінансів і капіталу Латвії прийняла рішення оштрафувати комерційний банк PrivatBank на 2 млн євро.

Про це повідомляє видання Delfi.

Розмір застосованого до банку штрафу становить 2 016 830 євро. Банк оштрафували за порушення вимог Закону про запобігання легалізації злочинно нажитих коштів та фінансування тероризму та Закону про кредитних установах, а також правил поглибленого вивчення клієнтів та правил внутрішнього контролю.

Оцінивши відповідальність співробітників PrivatBank за допущені порушення, рада Комісії ринків фінансів і капіталу Латвії відсторонила від посади голову правління банку Олександра Трубакова і члена правління Івету Керпе. Раді кредитної установи також було доручено повністю змінити склад правління банку.

Застосовані до банку санкції - це результат перевірок за здійсненими в 2012 - 2014 роках операціями, які були згадані в доповіді Національного банку Молдови або так званій доповіді детективного агентства Kroll. В ході перевірок в PrivatBank були виявлені порушення в процесі перевірки клієнтів, документуванні інформації, нагляді за операціями клієнтів, оскільки банк багато угоди ідентифікував як потенційно підозрілі, але не поінформував про це Службу з нагляду за легалізацією злочинно отриманих коштів.

Латвійський PrivatBank належить українському комерційному банку "ПриватБанк".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.