Порошенко в Брюсселі обговорить санкції, безвізовий режим і "Північний потік-2" - ЗМІ

П'ятниця, 11 грудня 2015, 20:48

Президент України Петро Порошенко і керівництво Євросоюзу 16 грудня проведуть у Брюсселі міні-саміт із широким порядком актуальних питань співробітництва.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в дипколах.

"Президент у Брюсселі 16 грудня проведе міні-саміт за участю всіх керівників Євросоюзу – глави Євроради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, голови Європарламенту Мартіна Шульца, верховного комісара ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні і деяких єврокомісарів", - розповів співрозмовник агентства.

 За його словами, невідкладність проведення цього заходу пов'язана з розвитком подій навколо майбутнього рішення ЄС щодо продовження секторальних санкцій проти Росії.

"Президент планує навести факти невиконання Москвою Мінських угод, а також докази посилення нею підривної терористичної діяльності на території України", - розповіло джерело.

 Крім того, за його словами, йтиметься про перспективи ведення безвізового режиму з боку ЄС для громадян України вже у 2016 році.

 Українська сторона також планує порушити питання "Північного потоку-2". Зокрема, не виключено, що на цьому міні-саміті П.Порошенко запропонує Євросоюзу зайняти принципову позицію з приводу планів РФ щодо реалізації цього проекту, що загрожує енергетичній безпеці як самого ЄС, так і України.

 Також йтиметься про зону вільної торгівлі, яка набуде чинності з 1 січня 2016 року, про можливі заходи Кремля і контрзаходи у відповідь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.