У Німеччині не виключають закриття кордонів для біженців

Неділя, 13 грудня 2015, 11:08

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр вважає, що в майбутньому Німеччина може почати відмовляти біженцям у в'їзді в країну вже на кордоні.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag.

"Шенгенська зона не може існувати постійно без прикордонного контролю, якщо не працює захист зовнішніх кордонів", - сказав де Мезьєр.

На питання, чи буде Німеччина закривати кордон, де Мезьєр відповів: "Чим більше число біженців, тим складніше це зробити".

За словами міністра, закриття кордону цілком можливо з юридичної точки зору. "Виходячи з політичних міркувань, ми поки рішуче проти таких заходів", - сказав глава МВС.

Де Мезьєр зазначив, що дебати про закриття кордону велися ще у вересні, коли на тлі припливу біженців, які їхали до Німеччини через територію Австрії і Угорщині, був тимчасово введено прикордонний контроль з цими країнами.

Вже тоді поставало питання про те, що Берлін "більше не буде приймати біженців - з усіма можливими наслідками для інших країн", - зазначив міністр, додавши, що на тому етапі подібного сценарію вдалося уникнути.

"Буде зберігатися такий стан справ, якщо чисельність біженців залишиться на такому ж високому рівні, - це вже інше питання", - додав він.

Міністр підкреслив, що Німеччина покладає великі надії на переговори з Туреччиною і розраховує переконати Анкару активніше припиняти спроби мігрантів проникнути в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.