Військовий корабель РФ відкрив вогонь по турецькому судну в Егейському морі

Неділя, 13 грудня 2015, 14:05

13 грудня екіпаж російського сторожового корабля "Смєтлівий", що знаходився в 22 кілометрах від грецького острова Лемнос у північній частині Егейського моря, застосував вогнепальну зброю проти турецького сейнера, щоб запобігти зіткненню двох суден.

Про це повідомляє сайт Міноборони РФ.

"Вахтова служба корабля виявила на відстані близько 1 тис. метрів турецьке судно, що наближалося до СК "Смєтлівий", який стояв на якорі, з правого борту. Незважаючи на численні спроби, екіпаж турецького сейнера не йшов на радіоконтакт з російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали світлового семафора і сигнальних ракет", - йдеться в повідомленні.

За інформацією російського відомства, при зближенні турецького сейнера з російським сторожовим кораблем на відстань близько 600 метрів, у цілях недопущення зіткнення кораблів, по ходу руху турецького судна на відстані гарантованого неураження було застосовано вогнепальну зброю.

"Відразу після цього турецьке судно різко змінило курс і не виходячи на контакт з російським екіпажем продовжило рух повз СК "Смєтлівий" на відстані 540 метрів", - повідомили в Міноборони РФ.

У зв'язку з подією в Егейському морі,в Міноборони Росії викликаний військовий аташе при посольстві Туреччини в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.