Росія проінспектує небо над Туреччиною

Понеділок, 14 грудня 2015, 08:29

Російські інспектори здійснять з 14 по 18 грудня спостережні польоти над Туреччиною на російському літаку Ан-30Б в рамках договору з відкритого неба.

Про це повідомив начальник національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки РФ Сергій Рижков, передає РИА "Новости"..

"Спостережний політ виконуватиметься у період з 14 по 18 грудня з аеродрому Ерзурум з максимальною дальністю до 1,5 тисячі кілометрів", — сказав Рижков.

За його словами, російський літак спостереження буде виконувати політ за узгодженим з спостережуваноюстороною маршруту, а турецькі фахівці на його борту будуть контролювати порядок застосування апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених договором.

"Спостережний політ виконується з метою сприяння більшій відкритості та транспарентності військової діяльності держав-учасників договору, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри", — додав Рижков.

Договір з відкритого неба був прийнятий 27 державами-учасниками Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у 1992 році в Хельсінкі. Його мета — зміцнення взаєморозуміння і довіри. Зараз учасниками договору "Відкрите небо" є 34 держави. Росія ратифікувала угоду 26 травня 2001 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.