Могеріні: рішення щодо формату санкцій ЄС проти Росії ухвалить Туск

Понеділок, 14 грудня 2015, 20:21

Рішення про те, коли і в якому форматі Євроради будуть продовжені санкції проти Росії, буде ухвалювати голова Ради Дональд Туск і держави-члени ЄС.

Про це заявила сьогодны в Брюсселі верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні, передає УНІАН.

"Європейська Рада ухвалила це рішення кілька місяців тому. Це суверенний орган ухвалення рішень, який може оцінювати стан просування виконання Мінських угод і вирішувати, в який час і в якій формі санкції мають застосовуватися", - сказала Могеріні.

Вона повідомила, що хоча в порядку денному Ради ЄС із закордонних справ на 14 грудня не було питання про Росію, майже всі міністри висловилися про перебіг виконання Мінських угод і говорили про те, що справа просувається в правильному напрямку. 

"Оскільки це рішення не фігурувало ні в сьогоднішньому порядку денному, ні в порядку денному Ради ЄС на завтра, а Європейська Рада збирається в четвер, я припускаю, що це буде в порядку денному цієї Євроради. Але це голові Туску слід приймати таке рішення і державам-членам, звісно. Однак загальна оцінка сьогодні йшла в напрямку продовження", - зазначила голова європейської дипломатії.

Також голова дипломатії ЄСЄвросоюз пов'язує продовження санкцій ЄС проти Росії з цілковитим виконанням Мінських угод.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз продовжить економічні санкції проти Росії на шість місяців 21 грудня під час зустрічі послів ЄС у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: