Санкції ЄС проти Росії продовжать 18 грудня без дискусій - ЗМІ

Середа, 16 грудня 2015, 13:07

На саміті ЄС 17-18 грудня не очікують дискусії з питання продовження санкцій проти Росії і приймуть це рішення без обговорень.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на інформацію високопоставленого чиновника ЄС.

За словами єврочиновника, у Брюсселі виходять з того, що домовленості березневої Європейської ради, котрі пов'язують дію санкцій відносно Росії з повним виконанням мінських угод, залишаються в силі.

"Щодо продовження санкцій існує консенсус 28 держав-членів ЄС", - сказав співрозмовник.

Він також пояснив, що глава Європейської ради Дональд Туск у своєму листі-запрошенні на саміт європейських лідерів вже висловився у вівторок про порядок продовження санкцій.

Розглянути це питання доручено комітету постійних представників країн ЄС (Coreper). "Це станеться після Європейської ради у другій половині дня в п'ятницю", - сказав він.

Інше дипломатичне джерело пояснило, що, дотримуючись встановленої процедури, подальше юридичне рішення, що затверджує висновки постпредів, прийме Рада ЄС у письмовій процедурі. "Безсумнівно, до Різдва (25 грудня. - Ред.)", - уточнив він.

Він також підтвердив, що йдеться про продовження санкцій на шість місяців, як це було зазначено в листі Туска до глав держав і урядів країн ЄС.

У понеділок високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що не вбачає "значних проблем" у питанні продовження санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.