Путін підписав указ про припинення договору про ЗВТ з Україною

Середа, 16 грудня 2015, 16:44

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Документ розміщений на офіційному порталі правової інформації РФ.

"У зв'язку з винятковими обставинами, що зачіпають інтереси і економічну безпеку РФ і вимагають невідкладних заходів, постановляю:... призупинити з 1 січня 2016 року дію Договору про зону вільної торгівлі, підписаного в місті Санкт-Петербурзі 18 жовтня 2011 року щодо України", - йдеться в указі.

Указ набирає чинності з дня його підписання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тристоронні консультації України, Росії та Європейської комісії щодо застосування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом на рівні міністрів можуть відбутися до кінця цього року.

Варто додати, що, на думку прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, шансів домовитися з Україною щодо зони вільної торгівлі з Євросоюзом майже немає.

Також раніше повідомлялося, що ЄС зупинить переговори з Росією, якщо та запровадить продуктове ембарго проти України.

Як відомо, 1 грудня в Брюсселі відбулася тристороння зустріч у форматі "Україна-ЄС-Росія" з приводу імплементації ЗВТ між ЄС та Україною.

Раніше Павло Клімкін заявляв, що Росія вимагає від Києва приєднатися до торговельних обмежень проти ЄС.

Водночас від початку не зазначалося, що йдеться саме про продовольче ембарго - міністр не уточнив, про які саме торговельні обмеження йшлося під час тристоронніх переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.