Туск: на шляху до безвізового досі є кілька питань, ми можемо їх вирішити

Середа, 16 грудня 2015, 20:31

Під час міні-саміта Україна-ЄС, який проходить в Брюсселі в середу ввечері, сторони мають обговорити проблемні питання на шляху до скасування віз і планують їх вирішити.

Про це заявили в на брифінгу перед початком зустрічі президент Європейської Ради Дональд Туск та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Україна нарешті, протягом останніх місяців, досягла значного прогресу у візовій лібералізації, що має дозволити нам перейти до безвізового режиму так швидко, як це можливо", заявив він.

Водночас Туск наголосив, що існує декілька невирішених питань, пов`язаних з виконанням Україною Плану дій візової лібералізації.

"Я сподіваюся що ми домовимося по невирішених питаннях сьогодні ввечері", - заявив він.

"Україна досягла справді значного прогресу, особливо - в сфері боротьби з корупцією... Я впевнений, що сьогодні вночі ми вирішимо ті складнощі, які лишилися", - додав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

Як повідомляла Європейська правда, очікувалося, що 15 грудня Єврокомісія оприлюднить фінальний звіт щодо безвізового діалогу, але в останній момент це оприлюднення було перенесене на пізніший час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.