Порошенко: призупинення ЗВТ з Росією вдарить по економіці, але ми готові

Середа, 16 грудня 2015, 21:18

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українська економіка зазнає значних збитків через призупинення Росією договору про зону вільної торгівлі між країнами, проте Київ готовий до цього заради свободи та незалежності.

Про це він заявив журналістам перед початком міні-саміту Україна-ЄС у Брюсселі в середу ввечері.

"Дуже шкода, що сьогодні президент Путін підписав указ про те, що Росія йде від преференційного режиму торгівлі у рамках СНД... Україна розуміє, що означають ці обмеження з боку РФ, і очікує шкоди для української економіки, але ми готові платити цю ціну для того, щоб бути вільними і незалежними", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що РФ почала вводити торговельні обмеження щодо українських товарів задовго до набуття чинності ЗВТ Україна-ЄС, проте Київ не відмовиться від своїх планів.

"Її (РФ) мета - накласти вето на цю угоду і перешкодити поступовій інтеграції України в економіку ЄС. Наша позиція чітка, і її було підтверджено під час останнього саміту Україна-ЄС: з 1 січня ЗВТ між Україною та ЄС набуде чинності, - наголосив глава держави.

Як відомо, 16 грудня президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Українська правда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.