Депутати вимагають від уряду виділити кошти на візову лібералізацію

Четвер, 17 грудня 2015, 18:48

У комітеті Верховної Ради України з європейської інтеграції вважають неприпустимим ухвалення державного бюджету на 2016 рік за умови відсутності видатків на виконання зобов’язань України перед Європейським Союзом у питанні візової лібералізації.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.

"На комітеті євроінтеграціі ухвалили рішення про неприпустимість прийняття бюджету на 2016 рік, якщо в ньому не буде передбачено видатків на фінансування антикорупційних органів", – написала вона.

Вона підкреслила, що депутати комітету звернулися до уряду і бюджетного комітету з вимогою передбачити належне фінансування в бюджеті на наступний рік зобов’язань України, взятих в рамках безвізового діалогу Україна-ЄС та виконання Угоди про асоціацію.

Для цього, як підкреслила Геращенко, необхідно забезпечити фінансування належного функціонування Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Агентства з пошуку та управління активами, отриманими злочинним шляхом, в частині функцій управління та розпорядження майном.

Важливим є також фінансування впровадження посвідчення громадянина України у формі паспорт-картки, забезпечення захисту осіб у кримінальному судочинстві (захист свідків) відповідно до стандартів ЄС, імплементацію Плану дій щодо реалізації Національної стратегії з прав людини, посилення політики щодо антидискримінації та захисту персональних даних.

"Будемо контролювати наявність цих видатків в бюджеті і не дамо уряду про них "забути", – підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, Україна взяла на себе зобов’язання завершити запуск антикорупційних органів, необхідних для скасування віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: