Клімкін про "безвізовий звіт": Єврокомісія буде моніторити прогрес України

П'ятниця, 18 грудня 2015, 14:51

У звіті Єврокомісії щодо виконання Україною Плану дій візової лібералізації зафіксований моніторинг подальшого прогресу нашої країни.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін у коментарі журналістам.

"Сьогоднішня подія не означає, що ми маємо зараз заспокоїтися. Ми послідовно маємо працювати над тим, щоб всі реформи працювали. У Єврокомісії вивчили всі наші абревіатури (новостворених нацагентств), вони вітають всі інституційні перетворення, але це все має працювати. Комісія буде моніторити цей прогрес, це буде чітко записано в звіті", - сказав Клімкін.

"Ми виконали як такий план дій візової лібералізації, але це не означає, що нам потрібно сісти, дивитися в стелю і нічого далі не робити. Ми маємо забезпечити, щоб вся система дійсно працювала і це питання не тільки безвізового режиму", - додав міністр.

Клімкін додав, що були проведені переговорили з усіма країнами ЄС і Україна отримала запевнення, що процес надання безвізового режиму буде розглядатися на основі того, що ми зробили.

Як повідомлялося, Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації.

Безвізовий звіт Єврокомісії не містить жодних додаткових умов чи критеріїв скасування віз для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.