Єврокомісія на початку 2016 року запропонує надати безвізовий режим Україні

П'ятниця, 18 грудня 2015, 16:15

Єврокомісія на початку 2016 року запропонує включити Україну до списку країн, громадяни яких можуть в’їжджати до Шенгенської зони на короткотривалий термін без віз.

Про це заявив єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Єврокомісія представить на початку 2016 року Європейській раді та Європарламенту законодавчі пропозиції щодо коригування візових вимог щодо країн, які не є членами ЄС, щоб включити Україну до списку країн, громадяни яких за наявності біометричного паспорту можуть в’їжджати до Шенгенської зони на короткотривалий термін без оформлення візових документів", - сказав Аврамопулос.

Аврамопулос додав, що після цього рішення буде в руках інституцій ЄС і процес триватиме "щонайменше кілька місяців".

"Сьогодні була заявлена думка Європейської комісії. Я думаю, що вони (Рада та парламент) розділяють те, що вирішила Комісія, але ми повинні слідувати процедурі",

За його словами, з часу, коли ЄК публікувала п’ятий "безвізовий звіт" у травні, у шостому звіті 18 грудня відзначено, що Україна досягла необхідного прогресу і провела необхідні реформи.

"Україна досягла великого прогресу і демонструє політичну прихильність до реформ. У той же час подальше впровадження реформ та боротьбі з корупцією залишаються ключовими питаннями", - сказав єврокомісар.

"Діалог ЄС та України щодо безвізового питання довів, що він може бути важливим інструментом для досягнення непростих і далекоглядних реформ. Звичайно, ЄК продовжить моніторинг прогресс виконання реформ, таких як боротьба з корупцією", - додав єврокомісар.

Як повідомлялося, Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації.

Безвізовий звіт Єврокомісії не містить жодних додаткових умов чи критеріїв скасування віз для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.