Бойовики ІДІЛ могли захопили десятки тисяч паспортів - ЗМІ

Неділя, 20 грудня 2015, 14:05

Бойовики терористичної організації ІДІЛ могли захопити десятки тисяч паспортів за допомогою яких вони проникають до Європи.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на дані тижневика Welt am Sonntag.

За інформацією видання, у багатьох містах Іраку, Сирії та Лівії ісламісти захоплювали адміністративні будівлі, де знаходили чисті бланки паспортів, а також обладнання для їх виробництва.

Так, західні спецслужби встановили, що ісламісти торгують "справжніми підробленими паспортами" на чорному ринку за ціною від тисячі до 1500 доларів за штуку.

Тому "великі потоки людей, які зараз безконтрольно в'їжджають до Європи, звісно, становлять загрозу для безпеки", - цитує видання голову прикордонного агентства Frontex Фабріса Леггері.

Вже відомо про те, що мінімум двоє з паризьких терористів в'їхали до Європи з сирійськими паспортами, які ІДІЛ захопила в Рацці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одному з центрів з прийому біженців в німецькому місті Унна, який знаходиться біля Дортмунда, був затриманий чоловік, підозрюваний у зв'язках з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.