В Брюсселі відбудеться останній раунд тристоронніх переговорів по ЗВТ

Понеділок, 21 грудня 2015, 10:41

В Брюсселі сьогодні відбудеться остання тристороння зустріч щодо у форматі ЄС-РФ-Україна щодо імплементації угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник України Наталія Микольська.

Вона, зокрема, зазначила, що ця зустріч є останньою можливістю досягти згоди з РФ у питанні ЗВТ між Україною та ЄС.

"Тепер тристороння (зустріч – ред.) ЄС-РФ-Україна: остання можливість домовитись... Хоча, почнемо все ж з пояснень РФ щодо останнього указу їх президента", – написала вона.

Зустріч відбудеться на міністерському рівні. Україну представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін, від РФ виступить міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Проте пізніше стало відомо, що тристоронні переговори щодо імплементації угоди про асоціацію України з ЄС за участі Росії, заплановані на 21 грудня в Брюсселі, не скасовувалися.

Варто додати, на думку прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, шансів домовитися з Україною щодо зони вільної торгівлі з Євросоюзом майже немає.

Також раніше повідомлялося, що ЄС зупинить переговори з Росією, якщо та запровадить продуктове ембарго проти України.

Як відомо, 1 грудня в Брюсселі відбулася тристороння зустріч у форматі "Україна-ЄС-Росія" з приводу імплементації ЗВТ між ЄС та Україною.

Раніше Павло Клімкін заявляв, що Росія вимагає від Києва приєднатися до торговельних обмежень проти ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.