Медвєдєв підписав постанову про введення санкцій проти України

Понеділок, 21 грудня 2015, 12:28

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову про запровадження режиму найбільшого сприяння замість договору про зону вільної торгівлі з Україною, а також про застосування контрсанкцій відносно цієї країни з 1 січня 2016 року.

Про це він заявив на нараді зі своїми заступниками, передає ТАСС.

"З 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС, тобто на Україну буде поширюватися режим найбільшого сприяння без будь-яких винятків",  -відзначив Медвєдєв.

"Всі преференції відходять у минуле, пільг не буде", - заявив глава російського кабміну на нараді зі своїми заступниками.

Він також додав, що "з 1 січня 2016 року на Україну будуть поширені відповідні економічні заходи у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій Євросоюзу і США".

"Відповідну постанову уряду я тільки що підписав", - сказав Медвєдєв.

Він також зазначив, що Київ і Брюссель виявилися не готові до підписання зобов'язуючих угод в частині асоціацію України та ЄС з урахуванням інтересів РФ.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Проте пізніше стало відомо, що тристоронні переговори щодо імплементації угоди про асоціацію України з ЄС за участі Росії, заплановані на 21 грудня в Брюсселі, не скасовувалися.

Варто додати, на думку прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, шансів домовитися з Україною щодо зони вільної торгівлі з Євросоюзом майже немає.

Також раніше повідомлялося, що ЄС зупинить переговори з Росією, якщо та запровадить продуктове ембарго проти України.

Як відомо, 1 грудня в Брюсселі відбулася тристороння зустріч у форматі "Україна-ЄС-Росія" з приводу імплементації ЗВТ між ЄС та Україною.

Раніше Павло Клімкін заявляв, що Росія вимагає від Києва приєднатися до торговельних обмежень проти ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.