Україна не бачить перспектив подальших переговорів з РФ щодо ЗВТ з ЄС - Клімкін

Понеділок, 21 грудня 2015, 19:24

Причин проводити подальші тристоронні переговори ЄС-РФ-Україна на рівні міністрів про імплементацію торговельно-економічного розділу угоди про асоціацію ЄС-Україна більше немає.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін в Брюсселі після останнього туру тристоронніх переговорів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми не бачимо підстав продовжувати міністерські переговори. Що стосується експертних консультацій, питання наразі відкрите", - сказав Клімкін.

За його словами, консультації нічим не закінчилися і це повністю підтверджено Європейською комісією і українською стороною.

"Були напрацьовані деякі конкретні рішення, але російська сторона просто від них відмовилася. Практичні рішення російської сторони сьогодні не потрібні", - відзначив Клімкін.

За його словами, тристоронні переговори в понеділок "були значною мірою сюрреалістичними, оскільки відбувалися на тлі відомого указу президента Росії".

Як повідомлялося, на тристоронніх переговорах ЄС-Україна-РФ щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом не вдалося досягти компромісу і вони повністю завершені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.