МЗС РФ звинуватив Україну та ЄС в імітації тристоронніх переговорів щодо ЗВТ

Вівторок, 22 грудня 2015, 13:48

ЄС і Київ на переговорах з Росією лише імітували переговорний процес і таким чином завели його в глухий кут.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ.

"Наші партнери займалися лише імітацією переговорів і очевидними тактичними маніпуляціями, покликаними потягнути час і поставити Росію в кінцевому підсумку перед доконаним фактом: торгово-економічний розділ Угоди про асоціацію вступає в силу з 1 січня 2016 року незалежно від підсумків цих так званих "переговорів", — йдеться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства.

"ЄС і Україна своєю непоступливістю завели справу в переговорний глухий кут. В результаті склалася безпрецедентна проблемна ситуація. Для її виправлення були потрібні такі ж безпрецедентні рішення, однак ні сміливості, ні політичної волі, ні дипломатичної мудрості для їх прийняття ані в Брюсселю, ані у Києва не було і немає",  - вважає МЗС РФ.

У міністерстві також підкреслили, що "ніхто з наших партнерів навіть і не збирався домовлятися і шукати якісь компроміси з Росією".

"У Брюсселі та Києві бачили підсумком переговорного процесу по суті лише роз'яснення Росії "безпідставності" її побоювань і ні в чому не збиралися йти нам назустріч. ЄС і Україна категорично і принципово відмовлялися зафіксувати якісь можливі результати переговорів у формі юридично зобов'язуючого документа, зводячи всі свої пропозиції до продовження моніторингу ситуації та створення нових ні на що, по суті, не уповноважених робочих груп", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Як повідомлялося, на тристоронніх переговорах ЄС-Україна-РФ щодо зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом не вдалося досягти компромісу і вони повністю завершені.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що причин проводити подальші тристоронні переговори ЄС-РФ-Україна на рівні міністрів більше немає.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.