У Латвії затвердили список речей, які видадуть жителям у разі загрози для держави

Вівторок, 22 грудня 2015, 17:02

Міністерство економіки Латвії розробило правила щодо забезпечення населення засобами першої необхідності в разі загрози для держави, які сьогодні затвердив латвійський уряд.

Про це повідомляє портал Delfi.

Для жителів до 2 років перелік засобів першої необхідності включає засоби особистої гігієни (дитяче мило і вологі серветки), дві ковдри, один змінний комплект одягу і п'ять вологостійких пластикових пакетів для зберігання речей.

Жителі віком від 2 до 18 років отримають засоби особистої гігієни (мило, зубна паста, зубна щітка, вологі серветки, чотири рулони туалетного паперу і два рулони паперових рушників), ковдру, п'ять вологостійких пластикових пакета для зберігання речей, вологостійкий плащ, змінний одяг та взуття, джерело світла з батареями, а також 60 комплектів одноразового посуду.

Для дорослого населення, крім вищеперелічених речей, в комплект входять також радіоприймач, дві запальнички або десять коробок сірників, не менше 20 таблеток сухого спирту і 10 свічок.

За розрахунками Мінекономіки, у разі виникнення такої загрози приблизні витрати на забезпечення предметами першої потреби на одного жителя віком до 2 років складуть 77,03 євро на місяць, від 2 до 18 років - 39,83 на місяць, старше 18 років - 61,91 на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.