У «ДНР» вимагають відставки президента Франції

Вівторок, 22 грудня 2015, 17:37

Ватажки "Донецької народної республіки" закликають президента Франції Франсуа Олланда піти у відставку "за злочини на Донбасі і в Сирії".

Як повідомляє портал Остров, про це йдеться у відеозверненні "міністра закордонних справ ДНР" Олександра Кофмана та "народного депутата Ради ДНР" Владислава Бердичевського.

"По суті, в Україні відбувся державний переворот, який призвів до збройного протистояння між східними і західними регіонами України, внаслідок якого гинуть мирні люди (жінки, діти, люди похилого віку і т. д.), руйнується інфраструктура міст і селищ, знищуються промислові підприємства і соціальні об'єкти. І до цього всього уряд Франції має безпосереднє відношення", - заявив "депутат" Бердичевський.

Посібник бойовиків французький адвокат Дам'єн Віг’є додає до відеозвернення свідчення двох жінок, які нібито постраждали від військових дій в Сирії і на Донбасі.

"Перша з цих жінок – сирійка, була зґвалтована на очах у свого чоловіка. Друга — мешканка Донбасу, будинок якої постраждав від обстрілу, в результаті якого загинули її старша дочка і чоловік, двоє інших отримали поранення, а вона сама втратила руку. Ці злочинні за своєю природою факти є прямим наслідком дій Франсуа Олланда", - заявив Віг’є, не уточнюючи, яким чином до цих злочинів причетний Олланд.

Відзначається, що ані Сенат, ані Національні збори Франції не відреагували на це звернення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.