МЗС Польщі: діалог з РФ припинений за ініціативою російської сторони

Вівторок, 22 грудня 2015, 20:56

Діалог між Росією і Польщею був припинений за ініціативою російської сторони і РФ просто намагається покласти на Польщу відповідальність за спад у відносинах.

Про це сказав речник польського МЗС, коментуючи зауваження прес-секретаря МЗС Росії про те, що діалог між Росією і Польщею був призупинений ініціативи польської сторони.

"Останні зауваження представника МЗС Росії, на жаль, являють собою ще одну спробу зробити польську сторону відповідальною за нинішній спад в польсько-російських відносинах. Але діалог Росія-Польща був зупинений за ініціативою російської сторони, і, як міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський сказав: "ключі до поліпшення відносин знаходяться в Москві", - сказав речник МЗС.

Прес-секретар МЗС підкреслив, що Польща готова для серйозних переговорів.

"Ми вважаємо, що важливо підтримувати контакти на рівні заступників міністрів закордонних справ і ми все ще розраховуємо на осмислену відповідь від російської сторони, тому що поліпшення відносин може підготувати грунт для вирішення проблем у відносинах Росії з ЄС і НАТО", - сказав він.

"Але російський МЗС повинен знати, що Росія вже багато років не вирішує жодної серйозної проблеми у польсько-російських відносин. І це було не через позицію Польщі, а через відсутність готовності до предметного діалогу з російською стороною", - зауважив він.

Він нагадав, що МЗС Польщі надало російській стороні перелік із кількох десятків двосторонніх питань в лютому цього року. "Вони досі залишилися без відповіді", - зазначив він.

"Звинувачувати Польщу у заморожуванні польсько-російських відносин неправильно, тому що Польща, як член ЄС і НАТО, не діє в односторонньому порядку, а йде за послідовними рішеннями, що зачіпають Росію після незаконної анексії Криму та збройної агресії проти України", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.