Президент Хорватії схвалила кандидатуру нового прем'єр-міністра

Четвер, 24 грудня 2015, 07:41

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович затвердила 49-річного безпартійного бізнесмена Тихоміра Орешковича на посаді прем'єр-міністра країни. Його кандидатура тепер має бути схвалена в парламенті.

Кандидатуру Орешковича висунула коаліція, до якої увійшли партія МІСТ та Хорватське демократичне співтовариство (ХДС). Ці дві партії мають у парламенті більшість - 78 місць зі 151-го.

Парламентські вибори, які відбулись 11 листопада, не дозволили визначити явного переможця і тому формування нового уряду у Хорватії проходить складно.

Орешкович народився в 1966 році у Загребі. В 1989 році отримав ступінь бакалавра в області хімії в університеті McMaster в Канаді. У тому ж навчальному закладі в 1991 році отримав MBA за спеціалізацією фінанси і інформаційні системи.

Фото - vecernji.hr 

Професійну кар'єру розпочав у 1992 році у фармацевтичній компанії Eli Lilly в Канаді, в якій він займався питаннями фінансів та міжнародного бізнесу.

Продовжив свою кар’єру в Канаді у фірмі Novopharmu на позиції віце-президента. Зараз займає посаду фінансового директора компанії "Tevа".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.