Десятьом громадянам України загрожує довічне увʼязнення у Франції

Четвер, 24 грудня 2015, 20:04

Громадян України, членів екіпажу судна Carib Palm, що перевозило з Колумбії рекордну партію кокаїну вагою у 2,4 тонни, можуть засудити до довічного увʼязнення.

Про це повідомив перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий, передає Укрінформ.

Як повідомив Плодистий, "нашим громадянам загрожує довічне ув’язнення. Після того, як стало відомо про затримання десятьох українців посольство невідкладно встановило зв’язок з Міжрегіональною дирекцією юридичної поліції Ліля (де утримуються підозрювані -  ред.), за даними якої затриманим надано перекладача, призначено адвоката, надана можливість звернення до лікаря", - зазначив дипломат.

Він також повідомив, що судно Carib Palm під молдавським прапором, яке рухалося за маршрутом Картахена (Колумбія) – Гданськ (Польща) було затримане в порту французького міста Булонь-сюр-Мер (північ Франції) 10 грудня.

У результаті обшуку митники виявили найбільшу партію наркотичної речовини, яку зловмисники намагалися ввезти на територію материкової Франції. 2,4 тони кокаїну у брикетах були розфасовані у спеціальні мішки та сховані за однією з перегородок.

Загалом, на судні перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 українців та по одному громадянину Туреччини та Грузії (капітан). "Усім затриманим визначено міру запобіжного заходу - взяття під варту та висунуто обвинувачення", - відзначив Плодистий.

Адвокат, який опікується справою арештованих, повідомиву, що лише четверо з десяти громадян України йдуть на контакт. Він також додав, що усім підозрюваним згідно з французьким законодавством загрожує від 15 років до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, з початку року приблизно 50 громадян України були затримані в Греції за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.