Ключову роль у боротьбі з ІДІЛ має зіграти Саудівська Аравія - МЗС Німеччини

П'ятниця, 25 грудня 2015, 10:28

На думку міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, головними у боротьбі з ІДІЛ мають бути арабські держави на чолі з Саудівською Аравією.

Про це він розповів в інтерв'ю для кількох регіональних газет видавничого дому Funke Mediengruppe, пише Deutsche Welle.

Так, глава німецького МЗС вважає, що ключову роль в боротьбі з ІДІЛ повинна відігравати Саудівська Аравія, яка змогла об'єднати 34 країни в ісламській антитерористичної коаліції.

"Підтримка ісламського світу необхідна для того, щоб позбавити ІДІЛ ідеологічної основи. Тому добре, що ісламські країни хочуть спільно боротися проти тероризму", – підкреслив Штайнмаєр.

В інтервʼю міністр також вкотре виключив участь німецьких військових у будь-яких наземних операціях проти ІДІЛ на території Сирії.

Втім, Штайнмаєр підкреслив, що участь німецьких військовослужбовців у боротьбі проти угруповання "Ісламська держава" є необхідною. Він наголосив, що закривати очі на терористичну загрозу від ІДІЛ не можна.

"Тому у відповідь на цю загрозу ми не можемо просто закрити всі двері, опустити жалюзі, погасити світло і сподіватися, що біда торкнеться тільки сусідів, у яких світло в хаті горить", - повідомив міністр. 

Як відомо, 4 грудня Бундестаг погодив участь у військовій операції розвідувальних літаків Tornado, літака-заправника, кораблі супроводу, а також до 1200 військовослужбовців. Мандат місії бундесверу попередньо обмежений одним роком.

Нагадаємо, 10 грудня Німеччина відправила перші літаки для операції в Сирії проти ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.