Пушков каже, що в ПАРЄ готують резолюцію з "русофобськими фантазіями"

П'ятниця, 25 грудня 2015, 13:06

В Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) пропонують прийняти чергову резолюцію, спрямовану проти РФ.

Про це заявив голова делегації РФ в ПАРЄ, глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, повідомляє "РИА Новости".

"У ситуації, коли в Росії ще не прийнято рішення щодо того, брати участь чи ні в січневій сесії ПАРЄ, антиросійські сили в цій організації виступили з пропозицією прийняти чергову резолюцію, спрямовану проти Росії. Назва резолюції — "Грубі порушення прав людини в Росії: нові виклики", — сказав Пушков.

Він зазначив, що автором проекту є член української делегації Ірина Геращенко.

"Під пропозицією стоять підписи 34 делегатів ПАРЄ з Німеччини, Польщі, Данії, Швеції, Латвії, Румунії, Іспанії та інші", — додав Пушков.

"У тексті пропонується засудити Росію по цілому ряду позицій, причому мова йде в основному про русофобські фантазії авторів цього тексту. Зокрема, "про насильство і дискримінацію в окупованому Криму", про "катування жінок в окупованому Донбасі" і навіть "про становище населення" в Абхазії і Південній Осетії", — повідомив він.

Раніше Пушков заявляв, що делегація РФ не братиме участі у січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, якщо не буде перспектив скасування санкцій проти Росії в цій організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.