Прем'єр Данії пропонує переглянути Конвенцію ООН щодо статусу біженців

Понеділок, 28 грудня 2015, 08:20

Прем’єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен пропонує переглянути Конвенцію ООН про біженців, оскільки Європа стикається з найгіршою міграційною кризою з часів Другої Світової Війни.

Про це повідомляє The Local.

"Якщо так триватиме або ситуація погіршиться…ми досягнемо моменту, коли нам необхідно буде говорити - і Данія не зможе це зробити сама - про зміну правил гри", - сказав Расмуссен.

Данський прем'єр вважає, що конвенцію від 1951 року потрібно переглянути з метою уточнення прав біженців у першій країні, кордон якої вони перетнули.

"Якщо хтось шукає укриття від війни прожив два або три роки в Туреччині, то чи має він потім право поїхати до Європи і просити притулку там? На сьогодні правила дозволяють людям зробити це, але ми збираємося поговорити про це", - сказав він.

Прем'єр-міністр вважає, що Європейський Союз має очолити зусилля для того, щоб змінити Конвенцію, яка набула права тільки через шість років після закінчення Другої Світової Війни.

З січня 2015 року близько 18 тисяч осіб подали прохання про надання притулку в Данії. У сусідній Швеції цього року очікують близько 190 тисяч таких прохань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: