У Міноборони підтримали приватизацію підприємств оборонпрому

Понеділок, 28 грудня 2015, 12:48

Заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов підтримує ідею приватизацію підприємств оборонної промисловості компаніями з країн-членів НАТО.

Про це Долгов заявив під час онлайн-конференції на сайті "Європейської правди".

"Я підтримую цю ідею, враховуючи, що ми живемо в епоху глобалізації. Це - виклик, але в той же час може бути перевагою. Перевага складається в тому, що можна брати краще і робити його ще кращим. Я за таку співпрацю", - сказав Долгов.

За його словами, виробництво озброєння або техніки для держави виходить дуже дорого, а кооперація з іншими країнами до того ж допоможе конкурувати на світових ринках.

"Наприклад, я за те, щоб засоби зв’язку не лише куплялись Україною за кордоном, але і вироблялися у нас. Самотужки виготовляти такі прилади дорого, не завжди їх виробництво буде швидким, і без імплементації в міжнародну мережу важко говорити про конкуренцію нашої продукції у світі", - додав він.

Долгов також відзначив, що державний концерн Укробронпром за останній рік продемонстрував, що здатний виробляти необхідне для армії озброєння.

"Я б не сказав, що наявність Укроборонпрому зменшує можливості. На сьогодні ця структура є достатньо конструктивною", - відзначив він.

Крім того, Міністерство оборони має власні потужності, наприклад, щодо ремонту техніки, і багато чого було зроблено і модернізовано власними силами підприємствами, які входять в структуру Міноборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.