Україна визначилася з відповіддю на ембарго РФ

Вівторок, 29 грудня 2015, 20:57

В уряді визначилися з відповіддю РФ на введення з 1 січня 2016 року ембарго на імпорт продуктів харчування з України та замороження режиму вільної торгівлі для решти українського імпорту.

Повідомлення про дії України у відповідь містяться на сайті Мінекономрозвитку.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за участю центральних органів виконавчої влади підготувало пропозиції щодо дій України у відповідь на порушення Російською Федерацією норм міжнародного права щодо заборони ввезення товарів походженням з України та призупинення дії Договору про ЗВТ СНД. Пропонується запровадження ставок ввізного мита режиму найбільшого сприяння щодо імпорту товарів походженням з РФ, а також сформовано окремий перелік товарів, ввезення яких пропонується заборонити", - говориться у повідомленні.

У відповідь пропонується з 2 січня 2016 року встановити для товарів походженням з РФ ставки ввізного мита режиму найбільшого сприяння (максимальний рівень, дозволений умовами членства України у СОТ для країн-членів цієї організації).

Також з 10 січня 2016 року пропонується заборонити ввезення низки російських товарів.

Під заборону потрапляють: горілка та пиво, м'ясо та м’ясні продукти (яловичина, свинина та м'ясо птиці), рибопродукти, низка молочних продуктів (йогурти, кефіри, сир), кава та чай, кондитерські вироби (шоколад, карамель, вафлі), хлібобулочні та макаронні вироби, соуси, а також їжа для котів та собак.

З непродовольчих товарів під заборону потрапили сигарети з фільтром, добрива, дізель-електричні локомотиви, а також обладнання для залізниць та трамвайних колій.

Нагадаємо,16 грудня президентом Росії було підписано указ "Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі по відношенню до України", а 25 грудня Рада Федерації РФ схвалила закон "Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі стосовно України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.