Литва введе плату за користування дорогами для перевізників РФ

Четвер, 3 грудня 2015, 11:09

Литва у відповідь на введення Росією плати за користування дорогами для великих вантажних автомобілів в тому числі з Литви запровадить аналогічну плату для водіїв з РФ.

Про це повідомляє литовське видання Verslo Zinios.

"Росія ввела федеральну дорожню плату для литовських перевізників, хоча за двосторонніми угодами перевізники двох країн були звільнені від таких зборів. Для перевізників повинні бути створені рівні умови, тому аналогічна плата буде стягуватися та Литві", - заявив заступник міністра комунікацій і транспорту Литви Саулюс Гірдаускас.

МЗС Литви раніше зазначав, що, на думку відомства, введення в Росії з 15 листопада плати з 12-тонників суперечить умовам угоди між Литвою і Росією про двостороннє співробітництво в транспортній сфері від 1992 року, а також двосторонній угоді від 1993 року про міжнародне автомобільне сполучення.

Ці угоди передбачають звільнення перевізників обох країн від сплати дорожнього збору. Іноземні перевізники інших країн платять дорожній збір у Литві з 2005 року.

З середини листопада в Росії запрацювала система стягування плати в рахунок відшкодування шкоди, завданої автомобільним дорогам загального користування федерального значення транспортними засобами, що мають дозволену максимальну масу понад 12 тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.