Лавров пропонує Заходу забути про Україну: "ІДІЛ – головне, інше відкладаємо"

Четвер, 3 грудня 2015, 13:04

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров вважає, що всі держави Європи повинні тимчасово відкласти всі суперечності, об'єднавшись проти спільного ворога, як у період Другої світової війни.

Про це він заявив у виступі на міністерській конференції ОБСЄ, повідомляє з Белграда кореспондент "Європейської правди".

"Європа вже не настільки впливає на прилеглі регіони, скільки піддається впливу звідти. Безпека держав ОБСЄ не може бути забезпечена без спільних дій з викорінення терористичної загрози на південних рубежах нашого регіону

У нас з'явився небезпечний ворог, який ставить на меті руйнування цивілізації. Не впоравшись із цим викликом, Європа не зможе розраховувати на успішний розвиток", - зазначив він.

Лавров запропонував партнерам по ОБСЄ (об'єднує 57 держав, у тому числі всі країни-члени ЄС і США) створити "широку коаліцію для військової протидії "Ісламській державі".

"Руйнування ІДІЛівського халіфату, що дискредитує іслам, одну з найбільших релігій, є сьогодні ключовою метою, якій має бути підпорядковане все інше. Подібно до того, як у боротьбі з нацизмом було відкладено все другорядне", - додав він.

Лавров також розкритикував Туреччину за дії в Сирії, які, за його словами, часто супроводжуються підтримкою ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.