Франція запустила ракету-носій з українським двигуном

Відео
Четвер, 3 грудня 2015, 14:32

З космодрому Куру у Французькій Гвіані в четвер стартувала французька ракета-носій Vega з українським двигуном.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу компанії Arianespace, ракета вивела на навколоземну орбіту зонд Lisa Pathfinder, призначений для перевірки загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна.

"Запуск ракети-носія Vega з космодрому SLV (Куру) відбувся о 1:04 ранку за місцевим часом у Французькій Гвіані. Vega вивела на планову еліптичну орбіту Землі зонд-демонстратор Lisa Pathfinder через 1,45 год після старту", - йдеться у повідомленні прес-службі.

За інформацією компанії, космічний апарат має досягти робочої орбіти у точці Лагранжа (L1) на відстані приблизно в 1,5 млн км від Землі, щоб розпочати наукові дослідження.

"Це велика честь для Arianespace взяти участь у космічних дослідженнях Lisa Pathfinder з метою пізнання Всесвіту і законів фізики", - так прокоментував подію виконавчий директор Arianespace Стефан Ісраель.

Він також додав, що у виготовленні ракети-носія Vega використано двигун українського виробництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що європейське та російське космічні агентства готують спільну програму, щоб відправити космічний апарат до недосліджених областей на південний полюс Місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.