Париж та Берлін підтримали виборче право переселенців на виборах на Донбасі

Четвер, 3 грудня 2015, 16:35

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції направили до України письмове звернення про умови виборів на територіях Донбасу під контролем сепаратистів, в якому повністю підтримали вимоги української сторони.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у спілкуванні з "Європейською правдою" під час міністерської конференції ОБСЄ в Белграді.

"Я щойно розмовляв з Франком-Вальтером Штайнмаєром (глава МЗС Німеччини), який разом з Лораном Фабіусом написав мені листа, де чітко прописав умови для виборів", - розповів він.

Саме цієї позиції європейські учасники "Нормандської четвірки" дотримуватимуться на переговорах з Росією.

За словами Клімкіна, вимоги Берліна та Парижа збігаються з українськими.

"Вибори мають бути на основі українського законодавства, відповідно до критеріїв ОБСЄ, з вільним доступом ЗМІ, з доступом політичних партій (зареєстрованих в Києві, для участі у виборах на Донбасі). І звичайно має бути можливість для тих, хто вимушений був залишити Донбас, брати участь у виборах і бути обраним", - наголосив він.

Як відомо, останній пункт викликає неприйняття у Москві.

"Звичайно ж, чесні вибори давно можна було б організувати. Тобто всі розуміють, і тільки одна Росія не розуміє, що потрібно провести те, що справді має назву ’вибори’", - заявив Клімкін.

Як повідомлялося, раніше в Белграді Лавров заявив, що ситуація в Європі нагадує період перед Першою світовою війною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.