Могеріні: без виконання мінських угод конфлікт на Донбасі затягнеться

Четвер, 3 грудня 2015, 17:20

Європейський союз наполягає на виконанні мінських угод в повному обсязі, що дозволить уникнути затягування конфлікту на Донбасі.

Про це в Белграді під час саміту ОБСЄ заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

"Європейський Союз підтримує зусилля тристоронньої робочої групи і групи "нормандського формату" для створення умов щодо повної реалізації мінських домовленостей. Тільки їх повне виконання може гарантувати, що ця криза (конфлікт на Донбасі – ред.) не перетвориться в ще один затяжний конфлікт", – заявила вона.

Також Могеріні підкреслила, що вирішальним випробуванням для мінських домовленостей стане проведення виборів у місцеві органи влади в окремих районах Донецькій і Луганській областях відповідно до законодавства України і згідно зі стандартами ОБСЄ та під наглядом БДІПЛ.

Раніше повідомлося, що під час зустрічі Павла Клімкіна з високим представником ЄС із зовнішньої і безпекової політики Федерікою Могеріні обговорювалось продовження санкцій проти Росії до виконання мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.