В ЄС привітали завершення процесу створення Антикорупційної прокуратури

Четвер, 3 грудня 2015, 18:37

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав "кроком вперед" завершення процесу створення в Україні Антикорупційної прокуратури та призначення антикорупційного прокурора.

Про це у Брюсселі повідомив речник Європейської комісії Маргарітіс Шінас, розповідаючи про зустріч Юнкера з президентом України Петром Порошенком, яка відбулася на полях саміту ООН з питань зміни клімату 30 листопада в Парижі, передає УНІАН.

За словами Шінаса, президент Порошенко детально "роз’яснив всі дії та кроки" у сфері лібералізації візового режиму з огляду на очікувану в середині грудня доповідь Європейської комісії з виконання Плану дій з лібералізації візового режиму.

"Реформи, спрямовані на боротьбу та запобігання корупції, залишаються ключовим пріоритетом, виконання стандартів у цій сфері дозволить Україні повністю виконати другу фазу процесу з лібералізації візового режиму", - нагадав речник ЄК.

У цьому зв’язку він зазначив, що заснування "працездатного та незалежного" офісу Антикорупційної прокуратури, а також Національного антикорупційного бюро є "ключовими умовами в цьому процесі".

"У цьому зв’язку президент Порошенко поінформував президента Юнкера про призначення спеціалізованого антикорупційного прокурора, який очолить Антикорупційну прокуратуру України. Президент Юнкер привітав завершення цього процесу. Призначення цього прокурора є ключовою частиною процесу заснування ефективної антикорупційної структури України та гарним кроком вперед", - зазначив Шінас щодо позиції ЄК з цього питання.

Він також повідомив про очікування Єврокомісії стосовно того, що "спеціалізована антикорупційна прокуратура під керівництвом Назара Холодницького скоро розпочне свою роботу та у тісній співпраці з Національним антикорупційним бюро принесе реальний результат у сфері боротьби з корупцією в Україні".

Нагадаємо, раніше заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що  є всі підстави очікувати позитивного доповіді Європейської комісії щодо надання Україні безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.