Дуня Міятович публічно звинуватила Лаврова в брехні

П'ятниця, 4 грудня 2015, 20:43

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович поширила заяву, в якій звинуватила у поширенні неправдивих тверджень міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та прем’єр-міністра Сербії Олександра Вучича.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Белграда, де триває міністерська конференція ОБСЄ.

Приводом для заяви стала спільна прес-конференція Лаврова і Вучича, на якій вони висловили незадоволення роботою Міятович.

"Заяви Лаврова і Вучича...  абсолютно необґрунтовані. Я завжди відкрита до критики та обговорення моєї роботи, а не сприймаю неправдиві звинувачення та дезінформування суспільства щодо роботи органу, який я очолюю", - йдеться в письмовій заяві за підписом Міятович.

Вона також детально прокоментувала конкретні звинувачення, висловлені Лавровим, навівши, зокрема, приклади, коли лише інституція Міятович піднімала на міжнародному рівні питання загибелі російських журналістів.

Представник ОБСЄ також нагадала російському міністру та сербському прем’єру, що вона, всупереч словам Лаврова, діє у відповідності до мандату, затвердженого ОБСЄ.

"Російська влада хоче, щоби я опікувалася лише проблемами російських журналістів в інших країнах і не долучалася до проблем свободи ЗМІ, безкарності і роботи журналістів в Російській федерації. Саме це я називаю подвійними стандартами",  - підсумувала Дуня Міятович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.