Компанії Туреччини та України ведуть переговори щодо модернізації танків

Понеділок, 7 грудня 2015, 18:57

Найбільші оборонні компанії Туреччини та України почали переговори, які, швидше за все, завершаться домовленостями про співпрацю у програмах модернізації танків.

Про це повідомляє Defense News із посиланням на джерела в турецькій компанії.

"Турецька Aselsan і український Укроборонпром шукають шляхи здійснення спільних програм, спрямованих на вдосконалення танків. Співпраця пізніше буде розширена на модернізацію артилерії і піхоти", - сказав Aselsan.

30 листопада компанія Aselsan оголосила про підписання контракту з турецьким урядом, на виробництво і постачання системи, призначеної для захисту танків і броньованих машин від протитанкових ракет.

Турецька компанія займається розвитком "системи активного захисту" або АККОР, починаючи з 2008 року, і проводить тестування радарів, комп'ютера і броні з 2010 року.

Турецька компанія відзначає, що АККОР призначений для виявлення ракет, націлених на танки, здатна вразити їх, поки вони знаходяться у повітрі.

Система призначена для танку Altay – основного бойового танку Туреччини наступного покоління. Але компанія заявляє, що системою АККОР також можуть бути оснащені різні типи бронетехніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.