Шойгу представив Путіну бортовий самописець зі збитого турками Су-24

Вівторок, 8 грудня 2015, 20:53

Параметричний самописець зі збитого ВПС Туреччини російського військового літака був виявлений і представлений президенту РФ Володимиру Путіну міністром оборони Сергієм Шойгу.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ми активно працювали по території, де базуються бойовики, які розстріляли нашого льотчика. В результаті цієї роботи ці території звільнені силами сирійської армії і сирійські військові, обстежуючи територію, виявили місце падіння нашого літака", - сказав Шойгу на зустрічі з Путіним.

За словами міністра, бойовики поспіхом лишали свої території.

 "Вони нічого не встигли зняти з літака, було виявлено параметричний самописець, який ми доставили сюди, і тут я хотів би вам представити", - сказав Шойгу.

Путін доручив міністру оборони розкрити параметричний самописець з російського військового літака, збитого ВПС Туреччини, лише в присутності міжнародних експертів.

"Я прошу вас поки його не відкривати, і розкрити тільки разом з іноземними фахівцями, все ретельно зафіксувати", - доручив Путін.

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. 

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Путін назвав інцидент з літаком "ударом в спину, який завдали посібники терористів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.