В Мюнхені готували теракти смертників, були евакуйовані два вокзали

Фото
П'ятниця, 1 січня 2016, 08:53

В німецькому Мюнхені на кілька годин евакуювали два залізничні вокзали – центральний і на заході міста – через оголошення антитерористичної тривоги.

Про це повідомляє німецька газета Sueddeutsche Zeitung.

"Баварська поліція отримала обгрунтовану інформацію про те, що готувалися терористичні атаки. Вони мали статися в ніч з четверга на п’ятницю на залізничних вокзалах – головному і станції Pasing", - сказав на нічній прес-конференції глава МВС Баварії Йоахім Германн, додавши, що йшлося не про 100-процентну ймовірність, однак загроза була настільки серйозною, що її не можна було ігнорувати.

За словами глави поліції Мюнхена Губертуса Андрае, планувалися атаки смертників. До них мали бути залучені до семи осіб.

 

"Конкретну інформацію про це ми отримали сьогодні вночі з надійного джерела", - сказав він.

Водночас проведені поліцейські операції не дозволили поки натрапити на слід ймовірних терористів.

Водночас, як пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на дані американської і французької розвідки, теракти планувалися сімома бойовиками "Ісламської держави" з Іраку, що певний час жили у Мюнхені.

До посилення заходів безпеки на вокзалах були залучені всі можливі служби. Зокрема, там було розміщено додаткового 550 осіб персоналу.

Будівлі вокзалів евакуювали перед північчю. Після зняття терористичної загрози їх знову відкрили о 4 ранку 1 січня.

 
 

Як зазначає видання, посилені заходи безпеки не завадили мюнхенцям відсвяткувати Новий рік. Так, у соцмережах поширювалися фото людей, що святкують, з підписами про те, що вони це роблять "незважаючи ні на що" і "заради свободи та проти тероризму".

Поліція Німеччині у Твіттері привітала громадян з Новим роком, "незважаючи на серйозну ситуацію" і порадила "бути обережними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.