Лист ЄК: переговори з РФ припиняться через санкції, у Києва повна підтримка ЄС

П'ятниця, 1 січня 2016, 13:29

Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом письмово запевнила Україну в тому, що переговори з РФ щодо української ЗВТ будуть припинені в разі запровадження Москвою торговельних обмежень проти України.

Європейська правда має в розпорядженні копію листа Мальмстрьом, адресованого міністрам економіки та закордонних справ України – Айварасу Абромавичусу та Павлу Клімкіну.

В цьому документі єврокомісар заявила, зокрема, що вважає неприйнятними і неконструктивними вимоги, які лунали від російської сторони під час тристоронньої міністерської зустрічі 21 грудня. Вона також засудила оголошені Москвою плани щодо обмеження вільної торгівлі з Україною.

"Хочу сказати абсолютно чітко: якщо РФ призупинить угоду СНД про вільну торгівлю, як заплановано, буде неможливо... продовжувати тристоронній переговорний процес", - йдеться в листі.

"Зі свого боку я можу підтвердити що ЄС і далі підтримуватиме Україну і буде готовий підтримати виконання глибокої та всеохоплюючої ЗВТ та пов’язаний з цим процес реформ", - додала Мальмстрьом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.