У Німеччині закликали ЄС запровадити санкції проти Польщі через скандальний закон про ЗМІ

Неділя, 10 січня 2016, 10:28

Після ухвалення у Польщі закону про ЗМІ, розкритикованого ЄС, у німецькому бунедстазі закликають Європейський Союз запровадити санкції проти Польщі.

Про це заявив голова фракції блоку Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) Фолькер Каудер, пише Der Spiegel.

"Якщо ми побачили порушення європейських цінностей, то країни-члени ЄС повинні мати мужність, щоб запровадити санкції", – відзанчив Каудер.

"Польський уряд має знати, що, певні фундаментальні цінності Європи не повинні порушуватися, і ми абсолютно впевненні в тому, що Європейська комісія розділяє наш погляд на проблему", – додав він. 

Раніше повідомлялося, що представники Польщі та ЄС провели у Варшаві переговори щодо змін у законі про Конституційний суд, а також поправок до закону про теле - і радіомовлення.

Нагадаємо, 7 січня президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про теле - і радіомовлення, розкритиковані ЄС.

1 січня була прийнята нова редакція закону, що регулює діяльність державних ЗМІ.

Прийняті поправки до закону, які були запропоновані депутатами правлячої партії "Право і справедливість", передбачають серед іншого дострокове закінчення повноважень членів правління і наглядової ради Польського телебачення та Польського радіо.

Законом передбачається, що члени правління та наглядової ради державних ЗМІ буде стверджувати міністр держскарбниці.

Таким чином, закон скасовує можливість проведення конкурсів на ці посади. Крім того, змінами до закону передбачається скорочення членів правління і наглядової ради державних медіа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.