ПАРЄ закликає притягти до відповідальності нападників на жінок у Німеччині та Швейцарії

Понеділок, 11 січня 2016, 13:25

Парламентська асамблея Ради Європи закликає притягнути до відповідальності людей, які скоїли напади на жінок у Німеччині та Швейцарії в новорічну ніч.

Про це йдеться у заяві генерального доповідача ПАРЄ з питань насильства щодо жінок Сахіби Гафарової.

"Я рішуче засуджую масове сексуальне насильство, скоєне 31 грудня в Німеччині та Швейцарії. Ці порушення прав жінок неприпустимо терпіти або залишати безкарними. Всі жінки повинні бути захищені від насильства", - йдеться у заяві.

Гафарова закликала німецьку владу притягнути винних до відповідальності для застосування нульової терпимості до насильства щодо жінок.

Як повідомлялося, кількість кримінальних справ, відкритих щодо нападів під час святкування Нового року в німецькому місті Кельні, зросла до 516, при цьому 40% справ стосуються сексуального насильства.

Раніше повідомлялося, що 18 з 31 підозрюваного, які пов'язані зі злочинами, вчиненими у Кельні на Новий рік, є шукачами притулку.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків, чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження, нападали на жінок та грабували їх.

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися у ніч на 1 січня у Кельні, надходила також зі Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.