Франція закликала Росію припинити авіаудари у Сирії

Понеділок, 11 січня 2016, 16:48

Франція звернулась до Росії із закликом припинити авіаудари по мирних мешканцях Сирії.

Про це сьогодні журналістам заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, пише Deutsche Welle.

"Ми говорили про те, що уряди Сирії і Росія зобовʼязані припинити військові операції проти цивільних осіб, зокрема, в Мадаї та інших містах, які непідконтрольні режиму (Башара Асада) і перебувають в облозі урядових військ", - підкреслив французький міністр закордонних справ після зустрічі з представником сирійської опозиції Ріадом Хіджабом.

Він також додав, що гуманітарна ситуація, яка склалася у Мадаї (мешканці якого голодують) та інших містах, які непідконтрольні Башару Асаду, зайвий раз підкреслює, що у режиму Асада немає майбутнього у Сирії.

Відзначимо, 25 січня, за посередництва ООН, відбудуться переговори між представниками сирійської опозиції та нинішньої влади країни щодо мирного врегулювання конфлікту.

На цих переговорах, підкреслив Фабіус, одним з першочергових завдань має бути припинення авіаударів.

Тим часом, як повідомляє Reuters, до міста Мадаї, де голодують люди, прибув гуманітарний конвой Червоного Хреста, який привіз мешканцям міста медикаменти і продовольство.  

Мадая знаходиться в облозі сирійських урядових військ, що призвело до голоду в місті.  

Розблокування Мадаї було головною вимогою сирійської опозиції для того, щоб розпочати переговори з владою про мирне врегулювання сирійського громадянського конфлікту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.