Росія готова озброювати Сербію і продати їй комплекси С-300 - Рогозін

Вівторок, 12 січня 2016, 09:47

Росія готова озброювати свого балканського союзника - Сербію сучасною зброєю.

Про це заявив російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін у Белграді, повідомляє Associated Press.

Рогозін заявив, що "ми готові безпосередньо підтримувати нашого балканського союзника" у питанні закупівлі озброєнь, включаючи зенітно-ракетні системи С-300.

"Ми будемо розглядати прохання Сербії в найкоротший термін", - сказав Рогозін.

Рогозін, який презентував сербському прем'єр-міністру Александру Вучичу модель С-300 на прес-конференції, заявив, що якщо Сербія мала б системи ППО в 1999 році, то уникла б руйнувань від трьохмісячної повітряної кампанії НАТО, яка була розпочата Белграда через криваві репресії проти косовських албанських.

Сербія та Хорватія, яка є членом НАТО, останнім часом конфліктували через нібито хорватські плани придбати ракети дальнього радіусу дії, які можуть бути використані проти Сербії.

Вучич заявив спільній прес-конференції, що Сербія залишиться нейтральною у військовому відношенні, але не дозволить собі стати "легкою мішенню".

Сербія, традиційний союзник Росії, офіційно прагне до членства в ЄС, але має подолати сильну опозицію з прокремлівських націоналістів. Досі Сербія чинить опір тиску з боку ЄС та відмовляється приєднатися до санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.