МЗС Латвії закликає громадян не відвідувати анексований Росією Крим

Вівторок, 12 січня 2016, 14:44

Міністерство закордонних справ Латвії закликає громадян не відвідувати анексований Росією Крим та зважати на безпекову ситуацію при поїздках до Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Латвії.

"Зважаючи на напружену безпекову ситуацію на Кримському півострові - незаконно анексованій території України, а також не те, що в цих умовах консульська допомога не може бути надана мандрівникам, МЗС закликає утриматися від поїздок до Криму", - йдеться у повідомленні.

МЗС Латвії також повідомляє, що відповідно до чинного законодавства України, в'їзд на адміністративні території України, незаконно анексовані Російською Федерацією, допускається тільки через пости українських прикордонних інспекційних, які одержали спеціальний дозвіл влади.

"З приводу несанкціонованого перетину кордону України, після прибуття до Криму може наступити встановлена законом відповідальність, у тому числі заборона для подальшого в'їзду в Україну. Детальну інформацію про порядок в'їзду до Криму можна отримати в українському посольстві в Ризі", - відзначили в МЗС.

У міністерстві також нагадали, що кримські порти Керч, Ялта, Севастополь, Феодосія і Євпаторія були закриті для міжнародного судноплавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.