Європейські лідери засудили теракт у Стамбулі

Вівторок, 12 січня 2016, 14:51

Європейські лідери засудили теракт, який стався у центрі Стамбула у вівторок.

Свою солідарність з Туреччиною вони висловили на своїх сторінках у Twitter.

"Я засуджую брутальну терористичну атаку у Стамбулі сьогодні. Мої думки - з жертвами", - написав президент Європейської Ради Дональд Туск.

"Я різко засуджую нинішню брутальну терористичну атаку в туристичному центрі Стамбула. Я висловлюю найглибші співчуття сім'ям загиблих. Мої думки з пораненими, з турецьким народом, і з усіма іншими націями, представники яких постраждали.

Не може бути жодного виправдання таким нападам. Усі союзники єдині в боротьбі проти всіх форм тероризму", - йдеться в заяві генсека НАТО Єнса Столтенберга, опублікованій на сайті Альянсу.

Засудили теракт у Стамбулі також високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні та єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган.

"ЄС висловлює свої щирі співчуття сім'ям жертв та загиблих у результаті теракту сьогодні і бажає швидкого одужання тим, хто постраждав", - йдеться в їх спільній заяві.

"ЄС і Туреччина єдиним фронтом виступили проти всіх форм тероризму. Боротьба з тероризмом була визнана пріоритетною на саміті ЄС-Туреччина  29 листопада 2015 року, і ми повинні активізувати наші зусилля в цьому напрямку в повній згоді з нашими зобов'язаннями в рамках міжнародного права, включаючи права людини та гуманітарне право", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні у центрі Стамбула пролунав вибух. За попередніми даними 10 людей загинули, 15 отримали поранення.

Вибух стався в старій частині Стамбула, розташованій в європейській частині міста, біля мечеті Султанахмет, відомої туристам як Блакитна мечеть.

Місцеві ЗМІ раніше повідомляли, що серед постраждалих під час вибуху є туристи із Німеччини, країн Азії та Латинської Америки.

Зокрема одне із провідних турецьких видань CNNTurk пише, що з місця події до лікарні доставили одного туриста із Німеччини і одного із Перу. 

Варто зауважити, що наразі надходить дуже обмежена інформація про ситуацію, оскільки влада Туреччини обмежила публікацію інформації про вибух.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.