В ПАРЄ спробують продовжити санкції проти Росії – ЗМІ

Вівторок, 12 січня 2016, 18:47

Повноваження делегації РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) "з високою ймовірністю" будуть оскаржені депутатами асамблеї у перший день сесії.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на джерело у секретаріаті ПАРЄ.

Згідно з процедурою ПАРЄ, щороку під час відкриття січневої сесії повноваження усіх національних делегацій повинні бути заново підтверджені. Якщо законність перебування в залі певної делегації викликає в когось з присутніх заперечення, він повинен підвестися з місця і заявити про це, назвавши причину такого кроку. Його мають підтримати 30 депутатів із п’яти делегацій ПАРЄ.

За інформацією джерела в ПАРЄ, на нинішній сесії ініціативу щодо оскарження повноважень російської делегації на підставі невиконання Москвою попередніх резолюцій асамблеї готові підтримати депутати зі Швеції, Литви, Естонії, Польщі та Великої Британії.

Відповідну резолюцію з російського питання, радше за все, готуватиме моніторинговий комітет ПАРЄ. Вона буде винесена на голосування у четвер, 28 січня.

Резолюція може або підтвердити повноваження російської делегації в ПАРЄ, або повністю їх анулювати, або підтвердити з певними обмеженнями (наприклад, знову позбавити представників РФ права голосу, тобто фактично подовжити існуючі санкції).

Делегація РФ досі перебувала під санкціями ПАРЄ, котрі були накладені на неї у квітні 2014 року через анексію Криму. Відтоді санкції щодо російської делегації двічі подовжувалися.

Раніше голова російської делегацій в ПАРЄ Олексій Пушков заявляв, що делегація РФ не братиме участі у січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, якщо не буде перспектив скасування санкцій проти Росії в цій організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.