Президент Молдови відхилив кандидатуру олігарха Плахотнюка на пост прем’єра

Середа, 13 січня 2016, 17:00

Президент Молдови Ніколае Тімофті відхилив кандидатуру олігарха Володимира Плахотнюка на пост прем'єр-міністра країни.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Молдови.

При цьому дану кандидатуру було відхилено вже вдруге.

В заяві президента Молдови відзначається, що "Володимир Плахотнюк не відповідає критеріям, необхідним для призначення на пост прем’єр-міністра".

"Ніколае Тімофті запропонує парламентській більшості визначити іншого кандидата на пост прем'єр-міністра, який відповідатиме необхідним критеріям, до 12.00 14 січня", - йдеться у повідомленні.

Раніше Демократична партія Молдови, яка раніше повідомила про формування парламентської більшості, висунула кандидатом на пост прем'єр-міністра свого першого заступника  та олігарха Володимира Плахотнюка.

Кандидатура Володимира Плахотнюка раніше викликала протести в молдовському суспільстві. Зокрема, вересневі протести в Кишиневі були спрямовані проти корупції, а організатори стверджували, що Плахотнюк контролює політичний клас Молдови і є головним олігархом країни.

Нагадаємо, це вже друга спроба обрання уряду. Перша спроба з обрання кабінету міністрів під головуванням екс-прем'єра Іона Стурзи завершилася провалом. Спеціальне засідання парламенту 4 січня, на якому депутати повинні були розглянути питання про вотум довіри уряду Стурзи, було закрито, не розпочавшись, через відсутність кворуму.

Президент Тімофті тоді самостійно висунув кандидата в прем'єри, відмовившись підтримати кандидатуру Демпартії, яка наполягала на висуненні першого заступника голови ДПМ, олігарха Володимира Плахотнюка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: